WIE?

Voor mijn afstudeeronderzoek, Communicatie & Multimedia Design, heb ik een onderzoek gedaan voor Proud Nerds in Nijmegen. De wens van de Proud Nerds: Creëer één centrale plek waar zorggegevens samen komen onder een overzicht. Zowel de sociale omgeving als de client heeft de mogelijkheid om zorggegevens te bekijken onder een overzicht. Omdat de regie in handen ligt van de client kan ook de zorgverlening hier een aansluiting op maken. Hierdoor hoeven er geen kostbare processen meer worden uitgevoerd in de vorm van voortrajecten bij behandelingen.

PROOF OF CONCEPT

Het concept geeft de sociale omgeving van cliënten met een depressie, de kans om actief mee te dragen aan het zorgtraject van de client. De focus ligt hier op het tijdig signaleren van een terugval door te kijken naar het gedrag. Door constant op de hoogte te zijn van de emotionele staat waarin de client zich begeeft creëert de omgeving een gezamenlijk vangnet.

Doordat het concept geen actieve houding van de client verlangt, blijft de drempel voor de client klein om toch actief bezig te zijn met zowel preventie als herstel. Doordat de client wel zelf in staat is om te bepalen wie er wel of niet toe mag treden tot de personal space, blijft het gevoel van regie gewaarborgd.

WAT VINDT DE KLANT?

Nick staat voor zijn keuzes, is gedreven, proactief, kritisch en creatief. Hij staat te popelen om zijn opgedane kennis in de praktijk te toetsen. – Paul Reuvers, Design Lead